Slagtning
Startside Op

 

    

Slagtning

Når slagtedyrene er ca. 14 måneder, har de opnået en vægt, så de er egnede til slagtning. På dette tidspunkt vil de veje ca. 500 kg.

Dyrene hentes af en vognmand og går selv op på ladet af lastbilen uden brug af reb. På denne måde sker læsningen helt uden at dyrene på nogen måde bliver stresset. Dette er meget vigtigt af hensyn til kødkvaliteten. Et stresset slagtedyr vil medføre kød, der nærmest er uspiseligt. Derfor er det af stor betydning, at såvel transport som slagtning foregår så roligt som muligt. 

Efter slagtningen renses dyret for indvolde og bliver hængt i kølehus i 12-14 dage for at modne kødet. Først herefter sker selv udskæringen, hvor de forskellige stege skæres ud, det resterende kød hakkes og det hele pakkes i plastikposer med mærkesedler, så de forskellige stykker kan kendes fra hinanden.

På Godthåbsgård er vi bevidste om, at dyrevelværd og god etik er helt afgørende af to årsager: 1: af hensyn til dyrene, og 2: for at sikre oksekødsprodukter af høj kvalitet.